Yoga voor zwangeren

Yoga voor wanneer je zwanger bent en voor net na de baring

 

De zwangerschap is een tijd van lichamelijke en spirituele verandering. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje en je partner. De lessen yoga voor zwangeren staan helemaal in het teken van de negen maanden van de zwangerschap, het contact maken met je kind door de liefdevolle aanraking van je handen, en is een voorbereiding op de bevalling - de geboorte van je kind.

Tijdens de lessen leer je naast de praktische weetjes vooral vertrouwen te ontwikkelen in het feit dat je kunt wat er van je gevraagd word als je gaat bevallen. De lessen omvatten oefeningen die je vertrouwd maken met je ademhaling en die te gebruiken voor ontspanning, concentratie en kracht. Ook worden tijdens de lessen aandacht besteed aan diverse houdingen om weeën op te vangen, baarhoudingen, perstechnieken, zorg voor het bekken en de bekkenbodem en massages.

Uitgangspunt daarbij is dat je bewust leert naar je lichaam te luisteren, zodat je ook in staat bent om bij de bevalling te voelen wat je lichaam dan van je vraagt. Je partner kan je ondersteunen, en is één keer per maand welkom om de les mee te doen.

Waar en Wanneer

Vooralsnog wordt zwangerschapsyoga alleen in privé sessies aangeboden. Dit kan individueel, maar bijvoorbeeld ook samen met je partner of een vriendin die ook zwanger is. Tijd en plaats worden bepaald in onderling overleg. Neem contact op voor de mogelijkheden.           

 


   © tekst Pepijn van Sandijk Pureyoga