Slaap in verbinding

Een wakkere geest en een ontspannen lichaam

Thuiskomen bij jezelf

Yoga Nidra Rust Cirkel

Gun jezelf een diepe ontspanning van lichaam en geest!

 

Wil jij je meer uitgerust voelen?

Lekker ontspannen zijn?

En meer helderheid ervaren?

Dan is yoga nidra zeker iets voor jou!

 

Wat is het

Yoga Nidra betekent letterlijk slaap (nidra)  in verbinding (yoga).  Het is een geweldige, gestructureerde methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelf-herstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld.

Er wordt zelfs gesteld dat een Yoga Nidra van een uur overeenkomt met vier uur slaap. Voor deze weldadige beleving hoef je geen ervaring te hebben met yoga!

 

Wat doe je

Nadat je een paar eenvoudige yogaoefeningen hebben gedaan om het lijf wat losser te maken ga je liggen. Hierbij is extra aandacht voor een goede ontspannen lighouding.

Yoga nidra bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Het begint met het stellen van een "sankalpa". Dit is een voornemen op geestelijk of spiritueel gebied. Heb je nog geen sankalpa, geen probleem, het dient zich vanzelf een keer aan. Daarna komen de volgende stappen en hoef je alleen maar te luisteren naar de instructies. Door een bodyscan, het volgen van de adem en visualisatie trek je de zintuigen geleidelijk terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat.

Aan het eind van de yoga nidra kom je weer rustig terug in het hier en nu.

Na de yoga nidra is er ruimte voor journalling (tekenen/schrijven, wat voor jou passend is op dat moment) en een kop heerlijke kruidenthee met wat lekkers.

 

Wat brengt het je

Voordelen van yoga nidra zijn: een verbeterd slaap patroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie.

Het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren. 

Door de sankalpa geef je de onbewuste verlangens in jezelf aandacht en kracht.

In yoga Nidra herstel je je lichaam, zintuigen en gedachten naar jouw natuurlijke staat.

 

Eerstvolgende RustCirkel : 15 september 19.30 uur in Gemert

Praktisch

Vrijdag 15 september 2023

yoga nidra rust cirkel

in Gemert 

 

vrijdag 9 juni 2023

19.30-21.30 uur

jouw investering:

€ 19,50

Leden Basicflow betalen € 17,50