Yoga en meer

Yoga betekent eenheid - de eenheid van lichaam met bewustzijn en bewustzijn met de ziel.
Yoga cultiveert de manieren waarop je een gebalanceerde houding kunt hebben in je dagelijks leven
en helpt je vaardigheden ontwikkelen die je helpen in het uitvoeren van je handelingen.
B.K.S. Iyengar, Astadala Yogamala

Yoga is al eeuwenoud en is ontstaan in India.  Het woord yoga komt uit het sanskriet en betekent: juk of verbinding. In dit geval verbinding tussen lichaam en geest.  Door yoga te doen leer je je lichaam te ontspannen en je geest tot rust te brengen.  Je voelt je meer in balans. Maar yoga doet meer, door de asana's worden de niet alleen de spieren soepeler en krachtiger, de oefeningen hebben ook invloed op de werking van je hormoonhuishouding en je organen. Wat het precies voor jou kan betekenen dat moet je zelf ervaren. Yoga is vooral doen!

Voordelen van yoga

  • Verbetert je slaap
  • Vermindert stress
  • Meer energie/ vitaliteit
  • Gelukkigere stemming
  • Betere spijsvertering
  • Voorkomt en vermindert klachten en blessures
  • Rustigere en stillere geest
  • Versterkt je immuunsysteem
  • Reinigt en zuivert je lichaam
  • Heft blokkades op


Hatha yoga

Het beoefenen van Hatha yoga is een manier om een soepel en sterk lichaam te krijgen en om heerlijk te ontspannen.  De les is opgebouwd uit warming-up oefeningen,  yogahoudingen, meditatie, mindfullness, ademhalings-,  en ontspanningsoefeningen. Tijdens een Hatha yogales kun je spanningen loslaten en genereer je nieuwe energie, zowel fysiek als mentaal. De les kenmerkt zich door een grote mate van rust waardoor er alle ruimte is om houdingen aan te passen aan jouw mogelijkheden.

 

Yin Yoga

Yin yoga is de yoga van de verstilling. De houdingen worden op een statische manier beoefend en wat het intensief maakt, is dat houdingen langer worden aangehouden. Bij Yin Yoga bouw je kracht op in kleine en grote spiergroepen, en vegroot je de flexibiliteit van je hele lichaam. Dit laatste doordat Yin Yoga een diepe werking heeft op het bindweefsel (fascie, ligamenten en pezen) naast verlenging van spieren.

 

In alle lessen wordt ook aandacht besteed hoe je de yogaprincipes kunt toepassen in je dagelijks denken en handelen. Ervaar je veel stress in je dagelijks leven of heb je gezondheidsklachten* dan zijn deze lessen zeker een aanrader voor jou. Komt het ervaren, dat zegt meer dan duizend woorden.

                                * heb je ernstige klachten, overleg dan altijd eerst met je arts en meld het ons!

 

Wekelijkse lessen

 Dinsdagavond

bij Basicflow, Aarle-Rixtel

19.00 - 20.15 uur  hatha yoga

20.30 - 21.45 uur hatha yoga

 

Woensdagavond

bij Joy of Yoga, Deurne

19.00 - 20.15 uur  hatha yoga

 

Donderdagochtend

bij Joy of Yoga, Deurne

09.00 - 10.15 uur yin yoga

10.30 - 11.45 uur yin yogaSpecials: Yoga & meer... workshops

Yoga nidra

Wil jij je meer uitgerust voelen? Lekker ontspannen zijn? En meer helderheid ervaren? Dan is yoga nidra zeker iets voor jou! Yoga Nidra betekent letterlijk slaap (nidra)  in verbinding (yoga).  Het is een geweldige, gestructureerde methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Lees verder

Yoga, voeding en hormonen

Herken je dit: In de dagen net voor je maandelijkse periode ben je jezelf ineens niet meer, PMS: moodswings en pijnlijkheden steken de kop op. En ook in de wisseljaren kunnen de hormonen flink met je op de loop gaan, de opvliegers (letterlijk en figuurlijk) zijn niet van de lucht. Maar ook als het niet zo heftig is dan is deze workshop interessant voor jou. Lees meer

 

Yoga, ayurveda en voeding

Alles wat je eet of drinkt heeft invloed op je leven – op je lichaam, op je gedachten en emoties, kortom, op je gezondheid.

Dat is de reden dat er binnen de yoga en ayurveda, de zusterfilosofie van yoga, zoveel aandacht wordt besteed aan de juiste voeding. Maar ja, wat is de juiste voeding nou eigenlijk? Lees verder