Koken met kruid en onkruid

Zelf je maaltijd plukken uit je tuin of de natuur?

Gezond, lekker en net even anders dan anders?

Pluk en kook mee ieder seizoen heeft zijn eigen smaak.

Geniet van al het lekkers!


Verrukkelijke voorjaarskruiden

 Superfoods van om de hoek.

 Voorjaarskruiden zijn de reinigers bij uitstek. Na de winter geven deze kruiden een zachte, maar effectieve detox en tegelijkertijd krijg je een boost aan vitaminen en mineralen.  Je kan er ook fantastisch lekker mee koken ook nog en dat gaan we dan ook doen!  Zevenblad, brandnetel, kleefkruid, smalle weegbree en vogelmuur dienen als een goede basis voor soep, quiche of in salade of stoofpot. Hondsdraf en andere kruiden zijn fantastisch als toekruid.  Buiten dat je er lekkere dingen mee kan maken, hoor je en passant ook nog wat ze allemaal voor je gezondheid kunnen betekenen. Natuurlijk onder het genot van onze zelfgemaakte maaltijd en een lekker drankje.Zomerse bloemenpicknick

Zomerse bloemenpracht en zoet fruit

De zon heeft bijna haar hoogtepunt bereikt. Er groeit nu veel in de natuur en er staat van alles uitbundig in bloei. Wat is er mooier om dan te picknicken en te gebruiken van wat voor handen is. Dit moeten we vieren met mooie gerechten en hoe kan je dat beter doen dan met een bloemenpicknick?

 We gebruiken bloemen en planten uit de natuur en wat voor handen is in de kruiden- en de moestuin. Denk bijvoorbeeld aan "onkruiden" als zevenblad, brandnetel en vogelmuur, maar ook aan bloemen als oostindische kers, malva en het madeliefje. Afhankelijk van het tijdstip (ochtend / middag / avond) maken we een lunch, tapas of lekker hapjes voor bij de "borrel". De recepten die we maken krijg je ook mee naar huis.Onder het genot van een heerlijk (alcoholvrij) kruidendrankje en onze hapjes tafelen we lekker na en vertelt Madeleine over wat allemaal eetbaar is rond midzomer en beantwoordt vragen over wat verder nog ter tafel komt.


Doe meer met herfstvruchten

Vruchten, noten en zaden in de hoofdrol

De nazomer en de herfst zijn de tijd om te oogsten.  Wortels, zaden,  vruchten, noten, wat een rijkdom. Ik geniet er elk jaar weer van en sta dan ook met liefde in de keuken om al mijn schatten te verwerken tot heerlijke gerechten, zonnige beloften voor de winter en zaken voor de "medicijnkast". Een rijkdom die je zowel culinair als geneeskrachtig kan inzetten dus. In deze workshop gaan we aan de slag met najaarsbessen, noten, zaden, kweeperen, kastanjes en allerlei wortels. Denk bijvoorbeeld aan de mierikswortel de paardenbloem en de pastinaak. Natuurlijk proeven we onze maaksels en gaat er ook iets mee naar huis.

Pompoen culinaria

Een workshop specifiek over de pompoen.

Natuurlijk is de herfst bij uitstek het seizoen van de pompoenen. Ze zijn er in vele soorten en maten. De meesten zijn eetbaar. Maar welke soort is nou echt heel lekker?  En wat kan je er  nou eigenlijk allemaal nog mee maken dan soep? Je hoort het allemaal in deze workshop voor echte lekkerbekken. We gaan uitgebreid aan de slag met pompoen en maken de meest uiteenlopende gerechten, die we natuurlijk ook gaan proeven. Daarbij gebruiken we natuurlijk ook nog kruiden uit de tuin of de natuur. Genieten!

Winterse wortels en knollen

Wie wat bewaart, die heeft wat...

Een workshop met wortels, knollen, kolen en groenten die nu nog geoogst kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan aardperen, ook midden in de winter kun je ze oogsten! Boerenkool os pas lekker als de vorst er overheen is geweest. Spruitjes zijn nooit mijn favoriet geweest, maar ik heb eindelijk een recept gevonden waar zelfs ik van ga watertanden. Ik deel het graag met je.  Het geheel verrijken we met specerijen en kruiden die gedroogd zijn in de zomerse zon.  Tijdens het klaarmaken genieten we alvast van een heerlijke chai of kruidige chocolademelk. (die overigens helemaal niet van koemelk hoeft te zijn)

Voor wie?

 Voor iedereen die van lekker eten houdt

Voor als je eens iets echt anders wil koken en proeven

 

Wat krijg je ervoor?

Een fantastische middag  :-)

Een heerlijke maaltijd

Heer veel informatie!

De recepten op papier (waar je zelf ook nog de nodige aantekeningen bij kan zetten)

 

Jouw investering?

Een dagdeel van je tijd

37,50 euro