Pure natuur voor een gezonde huid

Deze vijfdaagse training is een kruidenreis binnen en buiten je lichaam en laat je lekker in je vel zitten. Letterlijk en figuurlijk, want je gaat leren hoe je je huid verzorgt met pure producten, met het beste wat de natuur ons biedt. Aan de hand van een kennismaking met de eigenschappen van minimaal 15 heilzame kruiden zoals brandnetel, kamille en aloë vera ga je aan de slag met huidverzorging, natuurlijke EHBO, de werking op en in je lichaam en nog veel meer.

 

 De huid is de verbindende en beschermende laag tussen binnenwereld en buitenwereld. Het laat aan de buitenkant zien hoe je je voelt, fysiek en emotioneel. Met de natuur als leidraad leer je kijken naar de huid, hoe deze beïnvloed wordt en hoe je deze kan verzorgen. Ook de verschillende behandelingen per seizoen komen daarbij aan de orde, zoals hoe je een milde voorjaarskuur kunt voorbereiden en doen en na de winter fris de lente in kan.

 

We onderzoeken wat er in commerciële producten zit en met welke stoffen je zoal in aanraking komt tijdens schoonmaken. Alternatieven  hiervoor worden behandeld en hoe je deze zelf te maken zijn. Elke les bestaat uit theorie en achtergronden vanuit zowel de Ayurveda als de westerse kruidengeneeskunde.  Je maakt zelf elke les minimaal 2 producten afgestemd op jouw zijn. Ook producten voor in huis, naast producten waarmee je je huid verzorgt. Want bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen komen ook op je huid. Een echt detox programma voor je leven en je omgeving.

 

Ieder lesdag ontvang je een syllabus met achtergrondinformatie om thuis nog eens na te lezen. Op de manier kun je weloverwogen keuzes maken en veilig en verantwoord je eigen producten maken.

 

Je leert:

  • De anatomie en fysiologie van de huid
  • De werking van minimaal 15 kruiden kennen, de plant herkennen en eventueel kunnen oogsten
  • De relatie van de huid tot je innerlijk (emoties, spijsvertering)
  • De relatie van de huid met de buitenwereld (invloeden vanuit je omgeving)
  • Met voeding de huid echt voeden van binnenuit (goede voeding, emoties)
  • Je huid van buitenaf beschermen door gebruik van pure producten
  • Zelf eenvoudige en pure producten maken voor een complete lichaamsverzorging
  • Zelf eenvoudige en pure reinigingsproducten maken voor in huis, die je huid niet schaden
  • Zelf een Kruiden EHBO samenstellen voor enkele huidproblemen

Praktisch

Lesdagen & tijden

Deze training staat op dit moment niet gepland.

 

Plaats

 

 

Investering

 

 

Wil je deelnemen aan deze training?


Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kunt bewegen of neem deze mee. Er kunnen veranderingen plaatsvinden waardoor Leven bij Cerridwen en/of Pureyoga wijzigingen moet aanbrengen, zoals in programma, lesdata of één of meer lesdagen van een activiteit door een andere docent te laten verzorgen dan via de website of anderszins is gecommuniceerd. Hou de updates via deze website in de gaten. De training gaat door bij minimaal 6 personen.