De pipowagen - Een plek om te rust te komen

In het buitengebied tussen Schijndel en Boxtel ligt een bijzondere plek om tot rust te komen. Daar staat een schaftkeet die een tweede leven kreeg als pipowagen, net iets apart van een mini-camping.

 

Een fijne plek om een paar dagen door te brengen als je graag dicht bij de natuur wil zijn. De pipowagen is basic, maar knus ingericht. Binnen vind je een stapelbed, een 2 pits elektrisch kooktoestel, koelkastje, waterkoker, pannen en servies. 

Een eettafel met 2 stoelen. Voor koudere dagen is er een elektrisch kacheltje aanwezig.  Vanaf het bankkistje kun je stilletjes de vogels observeren.

De pipowagen heeft een eigen tuintje en eigen terras, met een eettafel met 2 stoelen en nog 2 strandstoelen om heerlijk onderuit te zakken.

Het sanitair deel je met de gasten van de minicamping, ook het water haal je daar.

 

De pipowagen is te boeken

  • voor jou alleen of voor met zijn tweeën
  • als uitvalsbasis voor een paar dagen genieten in het Groene Woud
  • voor een retreat op maat waarbij je helemaal tot rust kan komen van te voren kijken we wat je nodig hebt en stel ik een (deels online) ontspannen programma wat je in je eigen tempo kan doen. Dit programma ligt in overleg voor je klaar in de pipowagen en kun je beluisteren via je mobiele telefoon. 

 

 

De pipowagen, een bijzonder verhaal

Jaren geleden zat ik, samen met zoonlief, in een nare situatie waarbij ik niet wist of we maand erna  nog wel een dak boven ons hoofd zouden hebben.  Net daarvoor was door één enkele heftige mededeling de wereld op zijn kop gezet, waren de poten grondig onder mijn stoel vandaan gezaagd. En toch, op dat moment werd ik creatief. Juist op dat moment hadden we door alle dingen die we meegemaakt hadden en nog doorheen moesten een plek nodig om tot rust te komen.

Ik ging op zoek naar een oude schaftkeet (een plek daarvoor had ik al geregeld) die we om zouden kunnen bouwen tot pipowagen, en die werd gevonden. Op een zaterdagmiddag, helemaal in Friesland. De maandag erna lag de brief in de brievenbus dat we een huisje kregen toegewezen. Bijzonder, het heeft zo moeten zijn. De pipowagen moest er toch zijn..

Na het opknappen van het huisje, begonnen we aan het opknappen van de schaftkeet.  Met spulletjes die we over hadden of kregen en een paar dingen die we kochten gingen we aan de slag. Met hart en ziel en soms met liefdevolle extra handen van vrienden die werk deden waar onze talenten niet lagen. Een upgrade naar een echte pipowagen. Klein, knus en gezellig. Een waardevolle plek om tot rust te komen.

We kwamen er vaak, in alle jaargetijden, van zomerzon tot winterse sneeuw en van zachte lentedagen tot heftige herfststormen. En nog steeds zijn we er graag en vinden we rust. 

Nu, na tien jaar, is de tijd aangebroken dat we deze plek graag met jou willen delen. Om tot rust te komen, bij jezelf te komen, bij te tanken en misschien even wel niks te moeten of te hoeven.