Bloesemremedies

Bachbloesem Oak www.ayurvedaenmeer.nl
Oak

Bloesemremedies zijn oorspronkelijk ontwikkeld als zelfhulpsysteem.  Bij het uitzoeken van de juist remedie kijk je naar de emoties die op dat moment spelen waarbij ze als katalysator werken om negatieve emoties te transformeren maar zijn positieve equivalent. Ze laten je beter luisteren naar je innerlijke natuur waardoor je dichter bij jezelf komt.  Ze zijn fantastisch in te zetten bij:

  • Innerlijke groei en bewustwording
  • Innerlijk evenwicht en rust
  • Het transformeren van problemen
  • Inzicht in en het oplossen van moeilijkheden
  • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht
  • Spirituele ontwikkeling

 

Achtergrond

Dr. Bach, de ontdekker van de Bachbloesems, leefde aan het begin van de vorige eeuw. Na zijn medicijnenstudie werkte hij jarenlang als bacterioloog en homeopaat. En alhoewel hij goede resultaten bereikte, was hij toch niet helemaal tevreden over de manier van behandelen, ook omdat hij zag dat bepaalde klachten telkens terugkwamen. Hij merkte op dat mensen, hoewel zij aan dezelfde ziekte leden, dit op hele verschillende manieren beleefden. Het laatste deel van zijn leven wijdde hij dan ook aan onderzoek hierover. Op intuïtieve wijze vond hij 38 planten waarvan hij preparaten maakte; de bloesemremedies.

Hij behandelde mensen met de bloesemremedies, waarbij hij niet keek naar de ziekte, maar naar de emotie die bij die man of vrouw op de voorgrond stond. Hij beschouwde ziekte als een uiting van het afdwalen van je oorspronkelijke levenspad.


Wat doen ze?

Bloesemremedies werken op het energetisch niveau in op ons systeem. Op dat punt zijn ze enigszins vergelijkbaar met de werking van homeopathische middelen. Door hun werking als gevoelskatalysator kom je sneller terug in balans en dichter bij je innerlijke natuur. Bloesemremedies bevatten geen aantoonbare chemisch werkzame stoffen waardoor er geen interacties zijn met reguliere geneesmiddelen en waardoor ze bij medicijngebruik ook veilig gebruikt kunnen worden.  Ook bij (huis)dieren kunnen Bloesemremedies heilzaam worden ingezet, bijvoorbeeld bij dieren met angstproblemen.

 

Hoe worden ze gemaakt?

Bloesemremedies kunnen op twee manieren worden gemaakt: met de zonmethode of met de kookmethode. Bij de eerste worden de bloesems in een schaal met bronwater in de zon gezet zodat de energie van de bloesem en de warmte van de zon worden opgenomen in het bronwater. In de tijd van het jaar dat de zon niet krachtig genoeg is gebruikt men de kookmethode om op die manier de energie van de plant in het bronwater te laten vloeien. Om de remedies goed te houden worden ze geconserveerd in een alcohol-, glycerine- of azijnbasis.

 

Bachbloesem Chicory www.ayurvedaenmeer.nl
Chicory

Ontwikkeling

Na het overlijden van dr. Bach hebben anderen zijn voorbeeld gevolgd en zijn er naast de Bachbloesems inmiddels ook andere bloesemremedies ontwikkeld, bijvoorbeeld de F.E.S. Flower remedies, Australian Bush Flower essences, Himalaya remedies en de Nederlandse Bloesemremedies die geprepareerd worden door Bram Zaalberg.

 

Advies

Afhankelijk van het doel en/of jouw klachten kan ik je een persoonlijk advies geven en een gebruiksflesje samenstellen.

Het kan echter zijn dat je klachten minder geschikt zijn om alleen met bloesemremedies te werken, bij het maken van een afspraak zal ik dat dan aangeven.

Wil je je verder verdiepen in bloesemremedies en ze gebruiken voor zelfzorg of  je spirituele ontwikkeling dan kan een workshop kennismaken met bloesemremedies ook heel interessant voor je zijn!

Mail alvast voor meer informatie naar info@ayurvedaenmeer.nl