Natuur(lijke)tochten

Wandelen in de natuur., wandelen met de natuur.


Leven bij Cerridwen verzorgt met regelmaat informatieve kruidenwandelingen en natuurbelevingstochten.
Je zult verrast staan hoeveel er te vinden is "om de hoek" of langs de waterkant. Geplande wandelingen vind je in de agenda, voor groepen kunnen ook wandelingen op afspraak gepland worden. Op aanvraag verzorg ik ook lezingen over geneeskrachtige planten.


NATUURBELEVINGSTOCHT
In deze wandeling worden al je zintuigen aangesproken. Je maakt kennis met de elementen van de natuur. Door middel van leuke en verrassende oefeningen ontdek je meer over de natuur èn jezelf. Geniet en kom heerlijk tot rust tijdens deze tocht. De natuur zal je hierbij helpen!

KRUIDENTOCHT
Ik neem je mee naar gebieden vlak bij de stad en laat je zien en ervaren dat je eten en je EHBOtrommel zomaar in de berm kan staan. Je hoort meer over de geneeskrachtige werking van de planten die we tegenkomen, de mooie oude verhalen eromheen en een stukje van de bijzondere geschiedenis van het gebied waar we lopen.


STILTETOCHT

Wandelen geeft rust en ruimte in je hoofd, brengt je in contact met je lichaam en zelf, werkt helend en het ontwaakt je creativiteit en helpt je tot oplossingen te komen. Door bewust te zijn van je lichaam, iedere stap die je zet, de natuur, geuren en geluiden om je heen, wordt het rustig in je hoofd. In stilte lopend geef je jezelf tijd en ruimte, zonder veel te denken maar eerder wat leger te worden en (weer) te weten dat wij stilte zijn. Met aandacht neem je waar wat er in jezelf gebeurt en ervaar je wat je in je haast soms vergeet. De stilte brengt je in contact met je ware zelf en van daaruit kun je luisteren naar de antwoorden van je hart en voel je wat jij nodig hebt.

 

VIRTUELE TOCHT (Lezingen)
Leven bij Cerridwen verzorgt lezingen over geneeskrachtige planten en aanverwante onderwerpen. Tijdens een lezing neem ik je graag  mee door de natuur aan de hand van foto's die ik zelf door de seizoenen heen gemaakt heb. En als de natuur het toelaat neem ik ook plantmateriaal mee. Op die manier prikkel ik graag je zintuigen. Lezingen kunnen bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan het seizoen waarin de lezing plaatsvindt of aan een bepaald thema, bijvoorbeeld planten voor cosmetisch gebruik, of de onverwachte culinaire kant van onkruid.