· 

3x feestelijke verwarmende Glühwein (alcoholvrij)

 

Zo rond de feestdagen eet je eigenlijk altijd wat te veel en vaak vloeit de alcohol rijkelijk. Eigenlijk heb je gewoon behoefte aan wat anders. Feestelijk en verwarmend, dat wel, maar zonder alcohol en makkelijk te maken.  Deze fantastische Glühwein recepten maak je zelf, lekker zonder alcohol. Puur Genieten!

 

De specerijen in deze recepten verwarmen en geven een liefdevol omhullend gevoel. Ze helpen je spijsvertering ook nog eens, dus geen last van een opgeblazen gevoel, je kan lekker slapen en de volgende ochtend sta je fris en fruitig weer op. Wat wil je nog meer!

Blackberry Glühwein

 

  • 1 liter zwarte bessensap
  • 3  cm geschilde gemberwortel, in plakjes
  • schil van 1  biologische limoen, + sap
  • 1-2 stuks steranijs
  • 3-4 kruidnagelen
  • 1 stokje kaneel
  • 4  kardemom peulen
  • 1-4 peperkorrels
  • 1 vanillestokje
  • eventueel perendiksap

 

Zo ga je te werk:

 

Doe alle ingrediënten in een grote pan en verwarm heel langzaam. Niet laten koken!

 

Laat minimaal een half uur trekken. Houd de deksel op de pan zodat de aroma's niet te veel vervliegen.

Doe in een mooi glas of een leuke kop of mok. Proost! Geniet.

 

Wil je hem wel pittig maar ook zoeter hebben voeg dan een scheutje perendiksap toe.

 

Vind je het te pittig, laat dan de peperkorrels weg en halveer de hoeveelheid gember.

 

 

 

Rozenrode Glühwein

 

 

  • 1 liter rode druiven sap
  • 2 sinaasappels  (biologisch ivm schil), elk in 4 parten gesneden
  • 2 pijpjes kaneel
  • 8 kruidnagels
  • 4 stukjes foelie
  • 2-3 steranijs sterren
  • wat gedroogde rozenblaadjes

 

 

Doe het sap in een pan en voeg de andere ingrediënten toe. Warm het geheel langzaam op tot het goed warm is, maar niet kookt. Laat het een half uurtje trekken.  Proost!


Blonde glühwein

  • 1  fles biologische appelsap
  • 1 citroen, de schil geraspt en de citroen in schijven
  • 1 pijp kaneel
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm) in schijfjes
  • 3-4 kruidnagels
  • 1 kardemom vrucht
  • en als je het in huis hebt,  een scheutje vlierbloesemsiroop.

 

Doe het sap in een pan en voeg de andere ingrediënten toe. Warm het geheel langzaam op tot het goed warm is, maar niet kookt. Laat het een half uurtje trekken.  Proost!

 

 

Natuurlijk kun je ook de ingrediënten van de verschillende recepten uitruilen. Handig als je iets niet in huis hebt. Probeer uit, varieer, maak er je eigen mix van en geniet.

 

 

Tip! Heb je niet de juiste glazen of mokken, kijk eens bij de kringloopwinkel! Je vindt er de mooiste juweeltjes om jouw favoriete glühwein in te serveren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0