Recepten

Recepten · 04/04/2020
Recept brandnetelsoep.
Recepten · 29/12/2019
Rond de feestdagen eet je eigenlijk altijd te veel en vaak vloeit de alcohol rijkelijk. Eigenlijk heb je behoefte aan wat anders. Feestelijk, verwarmend zonder alcohol en makkelijk zelf te maken. Fantastische Glühwein recepten maak je zonder alcohol. Puur Genieten!

Recepten · 02/02/2019
Agniboosters zijn er speciaal om het spijsverteringsvuur te stimuleren. Je neemt ze voor de maaltijd. Een klein hapje, ergens tussen een theelepel en een eetlepel, zoveel je hebben kan. Het is een soort aperitief, maar dan net even anders. ;-)
Recepten · 21/06/2018
Op dagen dat het heet is zoals op deze tropische zomerdagen in juni dan is het tijd voor een maaltijd die lekker, en licht verteeerbaar is. De hitte zorgt ervoor dat je spijsverteringsvuur wat meer naar de lage kant gaat omdat je lijf naar een meer verkoelende modus gaat. Deze kitcheri is makkelijk te maken, lekker, licht verteerbaar en heeft een verkoelend effect op het lichaam. Eet smakelijk!

Recepten · 21/05/2018
Heerlijke koele drankjes voor een warme dag die er nog feestelijk uitzien ook. Wat wil je nog meer! Met koel, bedoel ik niet ijskoud, hoewel dat op warme dagen wel verleidelijk kan zijn. In Ayurveda wordt (ijs)koud afgeraden omdat dit je agni (spijsverteringsvuur) negatief beïnvloed. Kort door de bocht gezegd kan ie plat gaan. Vergelijk het met een kampvuurtje waar je een plens koud water op gooit, dan moet je ook flink je best doen er weer een goed vuur van te maken. Aangeraden wordt te...
Recepten · 27/04/2016
Heerlijk het voorjaar. En hoewel april doet wat ie wil staat de munt al weer welig te tieren in mijn tuin. Reden voor iets lekkers op Koningsdag! Muntcake, van 't goeie soort! :-)

Recepten · 25/05/2015
Maak een heerlijke voorraad voor de winter. Vlierbloesemsiroop is niet alleen erg lekker, maar het ondersteunt ook je weerstand! En ja, in siroop zit suiker, dat is nu eenmaal de manier om de boel te conserveren. Gebruik dus met mate en geniet ten volle!
Recepten · 27/11/2014
Vorig weekend ik te gast bij een Boeddhistisch klooster. Ik mocht daar genieten van een fantastische vegetarische maaltijd. Die gaf mij vervolgens inspiratie voor onderstaand recept. Zoet vanwege de pompoen en zoete aardappel en subtiel doorweven met de andere smaken die de verschillende kruiden(mengsels) eraan geven.

Recepten · 30/10/2014
Op een gure herfstdag heb je een geweldige bak soep nodig. Dit is er zo eentje waar je het weer warm van krijgt.