Ayurveda · 19/03/2018
Ayurveda vindt haar wortels ruim 5000 jaar geleden in India. Het is een, door de World Health Organisation erkend, holistisch systeem dat de mens als een eenheid van lichaam, geest en ziel ziet. Ze gaat uit van de wetten van de natuur en dat alles met elkaar verbonden is. Het is een systeem dat vooral uitgaat van gezond blijven en dus van preventie. Daarover zijn in ayurveda veel richtlijnen gegeven die ook vandaag de dag actueel zijn. Maar ook als je ziek bent heeft ayurveda je een hoop....
Lifestyle · 01/03/2018
It is oké to be happy....

18/02/2018
Yoga is vooral proberen... elke keer opnieuw...
Recepten · 27/04/2016
Heerlijk het voorjaar. En hoewel april doet wat ie wil staat de munt al weer welig te tieren in mijn tuin. Reden voor iets lekkers op Koningsdag! Muntcake, van 't goeie soort! :-)

Recepten · 25/05/2015
Maak een heerlijke voorraad voor de winter. Vlierbloesemsiroop is niet alleen erg lekker, maar het ondersteunt ook je weerstand! En ja, in siroop zit suiker, dat is nu eenmaal de manier om de boel te conserveren. Gebruik dus met mate en geniet ten volle!
Kruiden · 14/05/2015
Zevenblad is een fantastisch kruid! Menig tuinier zal dat niet met me eens zijn omdat het in de tuin bijna niet uit te roeien is, maar ik heb goed nieuws! Je kunt het namelijk gewoon eten!. Dus.... if you can't beat it, just eat it!

Kruiden · 06/05/2015
Vroeger blies ik de pluizige bollen van de paardenbloem uit, Het was de bedoeling om dan in één keer alle pluizen eraf te blazen want dat bracht geluk. Een prachtige sliert van parapluvormige pluizen zwierde dan door de lucht. Toch is de paardenbloem ook zo'n kruid waar soms wat neerbuigend over gesproken wordt.
Recepten · 27/11/2014
Vorig weekend ik te gast bij een Boeddhistisch klooster. Ik mocht daar genieten van een fantastische vegetarische maaltijd. Die gaf mij vervolgens inspiratie voor onderstaand recept. Zoet vanwege de pompoen en zoete aardappel en subtiel doorweven met de andere smaken die de verschillende kruiden(mengsels) eraan geven.

Recepten · 30/10/2014
Op een gure herfstdag heb je een geweldige bak soep nodig. Dit is er zo eentje waar je het weer warm van krijgt.