· 

Bloesemremedies: de kracht van een plantenziel

Bloesemremedies zijn een balsem voor de ziel. In tijden van stress kunnen ze je ondersteunen om terug in balans te komen. Je onbalans wordt zo een groeikans!

 

Bloesemremedies hebben het vermogen om negatieve emoties om te buigen naar een positieve tegenpool. Denk aan emoties als angst voor het onbekende, het gevoel overweldigd te zijn, gebrek aan zelfvertrouwen of onzekerheid. De eerste bloesemremedies zijn in de jaren `30 intuïtief ontwikkeld door Dr Bach, chemicus en homeopaat. Oorspronkelijk waren ze bedoeld als zelfhulpsysteem. 

 

Ze zijn fantastisch in te zetten voor:

  • Innerlijke groei en bewustwording
  • Innerlijk evenwicht en rust
  • Het transformeren van problemen
  • Inzicht in en het oplossen van moeilijkheden
  • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht
  • Spirituele ontwikkeling

 

Ziekte van het lichaam zelf is niets anders dan het resultaat

van de disharmonie tussen de ziel en de geest.

Zolang de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte.                          Dr. Edward Bach

 

Hoe werken bloesemremedies?

Bloesemremedies werken op het energetisch niveau in op ons systeem. Bloesemremedies dempen je gevoel niet af zoals reguliere psychische medicatie. Bij het uitzoeken van de juiste remedie(s) kijk je naar de negatieve emoties die op dat moment spelen. De bijbehorende bloesems werken daarbij als katalysator om negatieve emoties te transformeren maar het positieve equivalent. Zo kom je meer in balans en dichter bij je innerlijke natuur. 

 

Hoe worden ze gemaakt?

De bloesems worden in een schaal met bronwater in de zon gezet zodat de energie van de bloesem en de warmte van de zon worden opgenomen in het bronwater. Om de remedies goed te houden worden ze geconserveerd in een alcohol-, glycerine- of azijnbasis. Inmiddels zijn er ook vele andere bloesemremedies ontwikkeld, bijvoorbeeld de F.E.S. Flower remedies, Australian Bush Flower essences en de Nederlandse Bloesemremedies. 

 

Advies

Wil je graag persoonlijk advies? 

Ik ontmoet je graag bij een coachgesprek in mijn praktijk of tijdens een wandelcoaching in de natuur in de buurt van Helmond of Blitterswijck. Samen kijken we naar jouw doel of jouw klachten kan ik je een persoonlijk advies geven en een gebruiksflesje voor je samenstellen.

 

Bloesemremedies bevatten geen aantoonbare chemisch werkzame stoffen en hebben geen  interacties met reguliere geneesmiddelen. Daardoor kunnen ze ook bij medicijngebruik veilig gebruikt worden.  Ook bij (huis)dieren kunnen Bloesemremedies heilzaam worden ingezet. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld bloesemremedies bij onze Sjef als hij angstig is voor vuurwerk.

 

Disclaimer: Bachbloesems vervangen geen medisch advies.

Raadpleeg bij psychische klachten altijd een deskundige.

Reactie schrijven

Commentaren: 0