Ayurvedische massage therapie

'Ayur' betekent leven en 'veda' kennis. In een van de oude geschriften wordt dit gedefinieerd als kennis van een gezond en gelukkig leven. De Ayurvedische massage (Abhyangha) wordt geheel volgens de eeuwenoude Indiase traditie gegeven.  Het is een belangrijk onderdeel van de Indiase natuurgeneeskunde en is een algemene, preventieve, energetische lichaamsmassage. Ze wordt meestal als rustgevend ervaren. Daarnaast wordt abhyangha bij sommige ziektebeelden geadviseerd.

 

Bij de massage wordt gebruik gemaakt van warme ayurvedische kruidenoliën. Deze oliën zijn volgens eeuwenoude receptuur met zorg en aandacht samengesteld. Ze bevatten vaak een fors aantal geneeskrachtige kruiden en het productieproces ervan neemt dagen in beslag. Het zijn smerende en medicinale oliën. De rol hiervan is niet alleen lekker en ontspannend, maar kan ook effecten teweegbrengen in het lichaam en de geest.
Daarom wordt gemasseerd met een warme kruidenolie die speciaal is afgestemd op jouw persoonlijke conditie. De olie wordt via de poriën opgenomen, voedt de huid en werkt diep in op de onderliggende weefsels.

Voordelen:

versterkt het lichaam, heft blokkades op, stimuleert  het zelfhelend vermogen, bevordert de afvoer van afvalstoffen,  vertraagt de verschijnselen van het ouder worden,  verhoogt van de immuniteit, bestrijdt stress en vermoeidheid, activeert de stofwisseling en de bloedsomloop.

De massage reinigt, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emoties als de geest.

 

Goed om te weten:

  • Massage wordt niet toegepast in geval van koorts, bij ontstekingen, in de eerste dagen van de menstruatie, in de eerste 3 maanden van een zwangerschap en bij ziekte met een acuut of actief karakter, zoals kanker. 
  • Gebruik voor een massage geen overvloedige maaltijd en vermijd het drinken van koffie en alcohol vlak voor een massage
  • Drink na een massage extra water (warm of gekookt) om de afvalstoffen af te voeren
  • Houdt rekening met je kleding. De kruidenolie kan vlekken veroorzaken op je kleding die moeilijk uit te wassen zijn.
  • Vooraf graag douchen en liever geen make-up op hebben (of zo min mogelijk)
  • Plan de massage ruim in en neem ook rust en tijd voor jezelf na de massage zodat je optimaal profiteert van de werking
  • Na de massage is het raadzaam om de olie een paar uur in te laten trekken voordat je een douche neemt