Ayurvedische behandelingen

Dit betreft specifieke behandelingen die alleen uitgevoerd worden na een consult en die onderdeel zijn van een behandeltraject

Abhyanga  Lichaamsmassage met warme olie

 Abhyanga is een traditionele ayurvedische lichaamsbehandeling met warme kruidenoliën met als doel de interne balans, waar verstoord, weer te herstellen. Abhyanga voedt onder andere spieren, botten, gewrichten en het  zenuwstelsel en ondersteunt klachten zoals stress, burn-out of hormonale disbalans.

€ 99,00

 

Marma massage

Abhyanga behandeling waarbij tevens marmapunten ("drukpunten") worden gemasseerd als onderdeel van een behandeling. De gekozen marmapunten hangen samen met de eventuele klachten die men heeft.

€ 99,00

 

 Mukhahbyanga - Ayurvedische hoofdmassage

 Bij deze hoofdmassage worden hoofd, nek, schouders en gezicht gemasseerd met het doel om de energiekanalen te stimuleren en blokkades op te heffen. Negatieve energie in deze kanalen kan ziekten veroorzaken. De gedachte daarachter is dat wanneer de energie niet goed stroomt zich lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontwikkelen zoals stress en pijnen.

€ 55,00

 

Padahbyanga Ayurvedische  voetmassage

Een natuurlijk genezingsproces gebaseerd op de voetreflexpunten en het in balans brengen van de chakra’s. Alle organen in het lichaam hebben reflexpunten in de voeten. Deze punten worden via drukpunten behandeld. Deze  massage vermindert spanning, verbetert de circulatie en herstelt de natuurlijke functies van het lichaam.

 € 55,00

 

Mukhapadahbyanga - Ayurvedische hoofd & voetmassage

Ontspanning van top tot teen. Deze hoofd en voetmassage geeft rust aan de geest en vermindert de spanning in het hals en schoudergebied, door middel van de voeten behandel je indirect alle organen. En fijne massage bij overbelasting, stress en burn-out.

€ 67,50

 

Udvartana - Ayurvedische behandeling met medicinaal kruidenpoeder

Udvartana is een massage ter vermindering van Kapha klachten zoals bijvoorbeeld overgewicht, gevoel van zwaarte, steeds terugkerende verkoudheden. Na de behandeling voelt het lichaam ontspannen en toch energiek en licht aan. De huid krijgt van een Udvartana een mooie uitstraling.

€ 90,00

 

Pinda Svedana - Ayurvedische behandeling met warme medicinale kruidenstempels met of zonder olie

Pinda Svedana kent verschillende toepassingen, kan uitermate geschikt zijn bij overgewicht, het vasthouden van slijm en vocht, gewrichtsklachten en blokkades in het lichaam. Door de warmte openen de poriën en kunnen de kruiden diep in het lichaam hun werk doen.

€95,00

 

Kizhi's (Als onderdeel van een abhyanga)

Een plaatselijke behandeling met warme kruidenstempels. Bijzonder effectief om blokkades die bijvoorbeeld pijn veroorzaken in de nek of rug op te heffen zodat vitaliteit weer kan stromen en pijn en ongemak kan verminderen. Gebruik bij bijvoorbeeld een stijve nek, nekpijn, rugpijn, stijve spieren.

(+ €30,00 voor de kruidenstempels)

 

Janu Basti of Kati Basti - Een behandeling bij rug of knieklachten.

Een ring van deeg wordt over het betreffende gebied op de knie of rug gelegd. Deze wordt gevuld met aangenaam warme, medicinale olie. Zo ontstaat er een badje waardoor het weefsel diep doordrenkt kan worden door de warmte en de kruiden waardoor klachten kunnen afnemen.

Om maximaal van deze behandeling te profiteren is het raadzaam deze 5-6x achter elkaar te herhalen in een periode van een aantal weken.

Pakketprijs  175,00 (3 behandelingen - losse behandeling €67,50)

 

 Shiropichu- Ayurvedische oliebegieting van het hoofd

Deze behandeling wordt vooraf gegaan door een massage van het hoofd. Vervolgens wordt een oliecompres op de voorste fontanel gelegd en met kruidenolie begoten. Deze behandeling is zeer effectief bij slapeloosheid, grijs worden van het haar, haaruitval, milde hoofdpijn en spanningsklachten die het gehele lichaam kunnen verstoren. Deze oliebegieting van het hoofd brengt het lichaam in een diepe staat van ontspanning.

 *alleen mogelijk na voorafgaand consult

 

Nasya - Neusbehandeling met warme druppels kruidenolie.

 Met als effect dat het slijm in neus, keel enbijholtes en borstkas opgelost worden en kunnen worden afgevoerd. Het geeft een helder, prettig en vrij gevoel voor de huid, schouders, nek, mond, gezicht en zintuigen. Deze behandeling kan een onderdeel zijn van de behandeling van verkoudheden, verstopte sinussen en migraines.

Pakketprijs 140,00 (3 behandelingen - losse behandeling €55,00)

 

Netra Basti - Ayurvedische oogbehandeling
Tijdens deze behandeling wordt een ring van deeg rondom ieder oog aangebracht. Vervolgens worden de ogen gevuld met aangenaam warme ghee. De ghee werkt voedend en verkoelend voor het oog. Deze behandeling werkt zeer effectief bij ogen die vermoeid zijn (vanwege veel computerwerk bijvoorbeeld), maar ook bij slechtziendheid of staar.

 Pakketprijs  175,00 (3 behandelingen, losse behandeling €67,50)

 

Karna Purana - Ayurvedische oorbehandeling
Een behandeling waarbij het oor diep wordt gereinigd. Bij deze behandeling wordt allereerst de omgeving van het oor gemasseerd. Vervolgens wordt er aangenaam warme olie in het oor gegoten terwijl je op de zij ligt. Vervolgens wordt de olie voorzichtig weer uit het oor gehaald met watjes. Daarna wordt het andere oor op dezelfde wijze behandeld.Deze behandeling is aan te raden bij oorsuizen, slechthorendheid, oorpijn, spanningen in het kaakgewricht en hoofdpijn.

Pakketprijs 140,00 (3 behandelingen - losse behandeling €67,50)

  

Oor- en lichaamskaarsen - Een behandeling die zijn oorsprong vindt bij de Hopi Indianen. 

Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte ondersteunt de normale doorbloeding van het oor en de afvoer van afvalstoffen. Het geeft een ontspannend effect.  Lichaamskaarsen worden op het lichaam geplaatst bij blokkades of pijn. De warmte ondersteunt de doorbloeding en heft blokkades op waardoor pijn vermindert en ontspanning optreedt.

Pakketprijs 140,00 (3 behandelingen - losse behandeling €55,00)

 

Gemberpakking

Een warme pakking van verse gember. Ter ontspanning en een weldaad bij rugklachten, menstruatieklachten en Vata verstoring. Bij menstruatieklachten is deze behandeling niet tijdens je menstruatie geschikt.

 

Oliepakking

Een warme pakking met wonderolie of een geneeskrachtige kruidenolie die op verschillende plaatsen op het lichaam aangebracht kan worden. Bijzonder effectief onder andere bij rugklachten, een stijve nek, menstruatieklachten of een minder goed werkende lever. Bij menstruatie klachten is deze behandeling niet tijdens je menstruatie geschikt.