Geneeskrachtige voeding uit je eigen keukenkast

In deze driedaagse training wordt je meegenomen in de wereld van kruiden die je zelf in je keukenkast hebt staan. Je leert over geneeskrachtige werking van kruiden uit je eigen keukenkast en hoe je de geneeskrachtige werking van voeding inzet met je eigen kookkunst. Het lijkt wellicht te simpel om waar te zijn, maar je keukenkast is gevuld met pure geneeskracht. Doe mee en leer de kruidenkunde te gebruiken en toe te passen in je eigen kookkunst!

De basis van je gezondheid is gezonde voeding. Ook volgens de Ayurveda die tijdens de lesdagen aan de orde komt. Daarnaast hebben bepaalde ingrediënten een geneeskrachtige werking die je tijdens de training leert kennen. Je leert ontdekken hoe - en waarom - je bepaalde kruiden kunt toepassen bij bepaalde vormen van onbalans in je lichaam. Met andere woorden, kruiden gebruik je niet alleen voor de smaak!

 

Tijdens de lesdagen komt steeds een aantal vaste onderdelen aan de orde:

 

Training Geneeskracht kruiden Ayurvedaenmeer.nl Pureyoga.nl
  • Basale kruidenkunde: soorten kruiden, hoe je ze kunt herkennen en verwerkt in heilzame gerechten
  • Seizoenskwalen en hoe je de onbalans in je lichaam kunt verminderen met ‘gewone’ kruiden uit je keukenkast
  • Basiskennis Ayurveda en voeding
  • Ayurvedische kijk op de keuken volgens het thema van de lesdag

Je leert welke en hoe je kruiden toepast bij een aantal bekende kwalen. En hoe deze te bereiden. Zo kan een kruid effectief zijn als vloeistof, zoals thee, decoct (afkooksel) of een tinctuur. Maar ook een applicatie op de huid behoort tot de mogelijkheden, zoals via een olie of zalf. We nemen ook een kijkje in de koelkast en de groentekist voor voedzame én heilzame ingrediënten. Leer hoe je je keuken omtovert tot een ware kruidenapotheek!

De thema’s van de lesdagen zijn:

  1. Hollandse pot
  2. De Mediterrane keuken
  3. Keukens uit de Oriënt

Praktisch

Lesdagen & tijden

 

 

 

 

 

Plaats

 

 

Investering

 

Wil je deelnemen aan deze training?

Laat weten  dat je belangstelling hebt!


Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kunt bewegen of neem deze mee. Er kunnen veranderingen plaatsvinden waardoor Leven bij Cerridwen en/of Pureyoga wijzigingen moet aanbrengen, zoals in programma, lesdata of één of meer lesdagen van een activiteit door een andere docent te laten verzorgen dan via de website of anderszins is gecommuniceerd. Hou de updates via deze website in de gaten. De training gaat door bij minimaal 6 personen.