Specials.... Yoga en meer workshops

Mooie en speciale "cross-over" workshops over meer dan yoga alleen, waarbij 1 + 1 meer dan 3 is!

Yoga, voeding en (vrouwen)hormonen

Herken je dit: In de dagen voor je maandelijkse periode hebt ben je jezelf ineens niet meer, PMS: moodswings en pijnlijkheden steken de kop op. En ook in de wisseljaren kunnen de hormonen flink met je op de loop gaan, de opvliegers (letterlijk en figuurlijk) zijn niet van de lucht. Maar ook als het niet zo heftig is dan is deze workshop interessant voor jou.

In het eerste deel gaan we in op hoe voeding je hormonen kan beïnvloeden. Welke voeding helpt je hormonen in balans te houden of meer in balans te brengen en wat juist niet.
In het tweede deel ga je met yoga je hormoonbalans ondersteunen door middel van een speciale hormoon-yogaserie.
Yoga doet namelijk meer dan alleen je soepel en krachtig maken, de houdingen hebben ook hun uitwerking op de organen en hormoonklieren. zodat klachten kunnen verminderen, verlicht worden of verdwijnen.
Deze serie zorgt voor energie, kracht en vitaliteit en je helpt te ontspannen en lekker in je vel te zitten.
Tijdens de workshop kun je al je vragen stellen over voeding, yoga en hormonen. Je gaat naar huis met praktische tips die je meteen kan toepassen in de praktijk.
Hormoonyoga èn de juiste voeding versterken elkaar, een krachtig cadeau voor elke vrouw.

Ayurveda, yoga en voeding

Alles wat je eet of drinkt heeft invloed jou – op je lichaam, op je gedachten en emoties, kortom, op je leven en gezondheid.

Dat is de reden dat er binnen  yoga en ayurveda, de zusterfilosofie van yoga,  zoveel aandacht wordt besteed aan de juiste voeding. Maar ja, wat is de juiste voeding nou eigenlijk?
Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de Ayurvedische kijk op voeding en het belang hiervan voor jou. Je gaat praktisch aan de slag om uit te zoeken welke voeding jou ondersteunt, en welke voeding dat juist niet doet (en dat is niet voor iedereen hetzelfde!) Je maakt kennis met de 6 smaken en met de termen vata, pitta en kapha en hoe je met die kennis de, voor jou, juiste keuzes kan maken. Je leert hoe je je voeding aan kunt passen aan de seizoenen en je leefritme. Je krijgt inzicht in hoe dat wat je eet je yogabeoefening kan voeden en andersom.
En natuurlijk is er tijdens de workshop ook iets te proeven :-)
De praktische adviezen kun je meteen al gaan toepassen en er is gelegenheid al je vragen over Ayurveda en voeding te stellen. Zo kun je vol inspiratie aan de slag met wat goed voor jou is!