· 

Meer rust in je hoofd? Karna Purana!

Stress? Last van je oren? Overprikkeld? Of zit je veel aan de telefoon? Lees dan vooral verder, want dan is Karna purana zeker een weldaad voor jou!

 

Aandacht speciaal voor de zintuigen

Ayurveda kent een aantal bijzondere en krachtige behandelingen speciaal voor de zintuigen.

Karna Purana is er daar een van. Het is een verzorgende, beschermende en helende behandeling voor je oren, het evenwichtsorgaan en al het andere waar je oren mee te maken hebben. Je kunt de behandeling inzetten bij fysieke klachten van de oren, maar ook als je ze echt intensief hebt gebruikt. Denk aan veel aan de telefoon zitten of op een andere manier veel geluid en indrukken via je oren binnenkrijgen. Ook als je snel overprikkeld bent, dan is dit een enorm waardevolle en weldadige behandeling. Het brengt je meer in evenwicht.

 

Hoofdmassage

Bij deze speciale behandeling wordt, terwijl je ontspannen op je rug ligt, eerst het hoofd, de nek en het gezicht gemasseerd. Dit zorgt ervoor dat het gebied goed doorbloed wordt, dat voedingsstoffen makkelijk opgenomen en afvalstoffen makkelijk kunnen worden afgevoerd. Daarnaast ontspant het hoofd en nek.

 

Oorbehandeling

Vervolgens kom je op een zij liggen. Dan wordt er druppelsgewijs warme kruidenolie in de gehoorgang gegoten totdat deze helemaal gevuld is. Deze wordt zorgvuldig gekozen bij de klachten die jij ervaart. De olie blijft vervolgens enige tijd in jouw oor. Op die manier worden de kruiden via de huid in de bloedbaan opgenomen en kunnen ze hun heilzame werk doen. Na verloop van tijd wordt de overtollige olie voorzichtig uit het oor gehaald en vervolgens is het andere oor aan de beurt.

 

Rust

Op het moment dat de olie in het oor zit, ben je even afgesloten van de buitenwereld.

De weldadige warmte en de kruiden hebben een kalmerende invloed op je hoofd. Je mag rustig naar binnen keren. De behandeling vermindert stress en helpt je bij het verwerken van onopgeloste emoties, onderdrukte woede en nervositeit.

 

En verder…

Karna purana is een krachtige behandeling bij kaakspanning, en vooral effectief bij nekpijn en spanning in combinatie met nasya (een behandeling van de neus/reukzintuigen) Ook als je klachten hebt als een piep in het oor (tinnitus), hoofdpijn, oorpijn, gehoorverlies, overmatig oorsmeer, dan heb je zeker baat bij deze behandeling. Het is sterk Vata- verminderend en een must have bij de wisseling van seizoenen.

 

Bij een geperforeerd trommelvlies of in geval van acute of frequente oorontstekingen is deze behandeling helaas niet geschikt. Ayurvedische therapieën werken het beste als ze binnen een korte periode een aantal keren herhaald worden.

 

Afspraak maken voor een Karna Purana behandeling?

 

Volgens Ayurveda leidt onder- of overprikkeling of verkeerd gebruik van de zintuigen uiteindelijk tot ziekte. In onze moderne maatschappij lopen we daar de nodige risico’s. Denk aan de hoeveelheid indrukken die we binnen krijgen op een dag of bijvoorbeeld de hoeveelheid geluid en de intensiteit ervan bij het gebruik van oortjes.

Met Karna Purana verzorg je je zintuigen en zorg je voor meer rust, balans en veerkracht in je hoofd. Dat merk je hoofd èn in je lijf.  Wil jij ook aandacht besteden aan je zintuigen? Neem dan nu contact op voor een behandeling.

 

Jouw investering

Losse behandeling € 49,50.

Serie van 3 = €142,50 euro

Duur per behandeling 30-45 minuten.

 

 

Wil je meer weten over Ayuveda en wat ik kan betekenen?

Klik dan op onderstaande knop.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0