· 

Rust vinden in Coronatijd

Het zijn rare tijden, deze tijden. Ze doen wat met je of je nou wil of niet. Corona beïnvloedt ons allemaal. Hoe je er ook naar kijkt.

Corona zorgt er in ieder geval voor dat we ons leven moeten herijken. We worden uitgedaagd om te onderzoeken wat echt belangrijk is. 

Weer contact te maken met je innerlijke natuur en meer in balans te komen met de natuur om ons heen.

 

Stress en Emoties

Wat me opvalt is dat de meningen steeds verder uit elkaar komen te liggen. Dat emoties steeds meer oplopen, of dat nou angst, verdriet of boosheid is. Jammer, want dat geeft hoe dan ook stress en dat kost je bakken energie, geeft spanning in je lijf en is niet goed voor je weerstand.

Daarnaast kan het je relaties negatief beïnvloeden en dat is nou precies wat je niet wil!

 

Rust, balans en veerkracht

Belangrijk is om ook de balans, de verbinding met jezelf te behouden of te herstellen. Dat geeft rust in je hoofd, ontspanning in  je lijf èn is goed voor je weerstand.

Daarvoor zijn 3 dingen nodig:

 

Ontladen: opgebouwde spanning kwijtraken

Hoe je het ook wendt of keert, we bouwen allemaal wel eens spanning op. En die moeten we ook weer kwijt. Bewegen is daar heel goed voor, een stevige wandeling buiten of als je het lekker vind een eindje hardlopen of sporten. Je hoeft niet tot het gaatje. (Liever niet zelfs) Maar door flink te bewegen raak je de overtollige spanning wel kwijt en zakt je adrenaline op een natuurlijke manier omdat je het gebruikt waar het voor bedoeld is. Kijk eens in de dierenwereld, misschien heb je een hond of een kat die het je laat zien.

 

Ontspannen: door afleiding tot rust komen

Dan bedoel ik niet de afleiding van een spannende film kijken (dan moet je daarna terug naar stap 1, je lijf maakt nl geen onderscheid in echt en nep.)

Ontspannen kan wel zijn: lekker in bad gaan liggen, een mooi boek lezen, op je gemak koken, muziek luisteren, wandelen door de natuur. Genieten van een kop thee bij een gezellig haardvuurtje. Kortom bezig zijn met je zintuigen zonder dat je ze overprikkelt. In je hele systeem komt meer rust en je kunt nu zaken gaan verwerken:  je gaat in de “rust en verteerstand”. De stand waarin je de indrukken van de dag kan gaan verwerken en waarbij je eten verteerd wordt.  Een avondritueel waarbij je teruggaat naar de rust zorgt ervoor dat je meer en meer ontspannen raakt wat je merkt in je lijf en in je hoofd. 

Ook een ayurvedische massage kan je gespannen spieren verzachten en je hoofd rust geven.

 

 

Opladen: voorzien van nieuwe energie

De ultieme manier van opladen is slapen! Neem daar dan ook je tijd voor. In je slaap vinden allerlei processen plaats om  te herstellen wat gedurende de dag kapot is gegaan. (Daar merk je normaal gesproken niks van) Tussen de 6-8 uur is voor de meeste mensen normaal. Het helpt je als je vaste tijden aanhoudt. Je lichaam kan er dan op vertrouwen. In je slaap verwerk je ook de indrukken van de dag verder zodat je niet alleen met een energiek lichaam, maar ook met een helder hoofd opstaat. 

Maar wat nou als je minder goed slaapt. Je uit balans bent geraakt door alles om je heen of door hoe je je voelt?  De Zen van Cerridwen kan je daarbij helpen!

 

Drie in één

In mijn nieuwe programma De Zen van Cerridwen neem ik je 3 maanden mee op reis. Je gaat terug naar de rust, werkt aan je balans en bouwt aan je veerkracht. Met yoga en meditatie, maar je krijgt ook opdrachten om zelf buiten te doen en  slimme tips m.b.t. je eten. Op deze manier kom je meer in balans. Daarnaast doe je yoga nidra. Een krachtige tool waarin alle 3 de stappen verwerkt zitten op een krachtige manier. Yoga nidra helpt je bij alle drie! Tot en met 15 november kun je nog aansluiten.

 

Wil je meer lezen over het programma: klik dan hier

Reactie schrijven

Commentaren: 0