Zevenblad is een fantastisch kruid! Menig tuinier zal dat niet met me eens zijn omdat het in de tuin bijna niet uit te roeien is, maar ik heb goed nieuws! Je kunt het namelijk gewoon eten!. Dus.... if you can't beat it, just eat it!
Zowel de wortel als het blad zijn prima culinair toe te passen. Stop het in de quiche, de soep, stoof het of maak er een geweldige pesto van!
Naast deze culinaire kwaliteiten drijft het vocht af en is doet het vaak mooie dingen bij jicht.
Zevenbladpesto

Ingrediënten:
- 40 gram pijnboompitten
- 40 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
- een soepkop met gesneden zevenblad
- eventueel een teentje knoflook
Doe de ingrediënten, behalve de olijfolie, in een maatbeker en maak deze klein met de staafmixer.
Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot een smeuïge zo goed als egale massa ontstaat.
Doe deze over in een schone pot en giet er nog een klein beetje olijfolie overheen. Bewaar in de koelkast.
Deze pesto is fantastisch om bijvoorbeeld gevulde tomaatjes te maken. Cherry tomaatjes zijn hiervoor het makkelijkst. Snijd ze door midden, haal de pitjes eruit en vul ze vervolgens met wat pesto. Heerlijk als snack tussendoor of bij een salade.
Belangrijk! heb je zelf geen zevenblad in de tuin en wil je het ergens anders oogsten, zorg dan dat je zeker weet dat de oogstplek schoon is (niet naast de snelweg, geen vervuiling, geen landbouwgif en zo) en dat je 200% zeker weet dat het echt zevenblad is en niet een van zijn giftige familieleden!