· 

Gevulde pompoen uit de oven met geitenkaas in een krokant jasje en kasha

recept voor 3 personen

 

Vorig weekend ik te gast bij een Boeddhistisch klooster. Ik mocht daar genieten van een fantastische vegetarische maaltijd. Die gaf mij vervolgens  inspiratie voor onderstaand recept. Zoet vanwege de pompoen en zoete aardappel en subtiel doorweven met de andere smaken die de verschillende kruiden(mengsels) eraan geven.

 

Ingrediënten voor de gevulde pompoen

 • 1 hokaido pompoen
 • 1 zoete aardappel
 • 2 paprika's
 • 2 rode uien
 • stuk of 10 cherry tomaatjes
 • knoflook
 • ras el hanout
 • vier seizoenen peper
 • paprikapoeder
 • ghee

Schil de zoete aardappel en maak de knoflook, paprika en uien schoon. Snijd ze in stukjes en snipper de knoflook.  Doe ze in een koekenpan met wat ghee en bak het geheel even aan. Voeg de peper en  ras el hanout toe. Roer nog even om en doe dan de pit uit. Snijd de pompoen in 3 gelijke stukken en haal de pitten eruit.  Doe de stukken in een ovenschaal en vul deze met het mengsel uit de pan. Snijd de cherry tomaatjes door midden en leg deze op het mengsel. Past niet alles van je mengsel in de pompoen, leg de rest er dan gewoon naast in de schaal. Doe het geheel ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

 

 

Geitenkaas in een krokant jasje

 • 6 geitenkaasplakken van 1 cm dik
 • 1 ei
 • ±10 eetlepels amandelmeel
 • 4 theelepels italiaanse kruiden
 • snuf peper
 • ghee of roomboter om in te bakken

Breek en kluts het ei op een bord. Meng het amandelmeel en de italiaanse kruiden door elkaar op een tweede bord. Haal vervolgens de plakken kaas eerst goed door het ei heen en vervolgens door het amandelmeelmengsel. Zorg dat de plakken helemaal door het ei gaan en het meel overal zit.

Bak ze vervolgens in boter of ghee lichtbruin.

 

 

Serveer het geheel met wat Kasha (gekookte geroosterde boekweit)