Op een gure herfstdag heb je een geweldige bak soep nodig. Dit is er zo eentje waar je het weer warm van krijgt.
Wat heb je nodig:
- 1 knolselderij
- 1 eetlepel grove mosterd (meer of minder naar smaak)
- wat verse peterselie
- 1 liter huisgemaakte bouillon
(als je dat zo niet bij de hand hebt, neem dan een echt goede bouillon van De kleinste soepfabriek of in geval van nood, gebruik biologische bouillonblokjes. Over hoe je zelf bouillon trekt gaan we het nog een keer hebben.)
Zo ga je te werk:
- Schil de knolselderij en snijd hem in stukken.
- Doe ze samen met de bouillon in een pan en breng het aan de kook.
- Laat het zachtjes trekken tot de knolselderij zacht is. Duurt meestal een minuut of 20.
- Pureer de knolselderij en roer de mosterd door de soep en warm het geheel nog heel even door.
- Schep de soep op en garneer met een beetje verse peterselie.
Ik houd van een stevige dikke soep als het kouder wordt, vind je hem zelf te dik, voeg dan extra bouillon toe.
Houd je niet van mosterd? Laat die dan lekker uit het recept! Knolselderijsoep puur is ook verrukkelijk!
Reactie schrijven
Barbara (donderdag, 30 oktober 2014 14:19)
Mmmmmmm, lekker!